Virusai pastaruoju metu taip įsisiautėjo, kad kone trečdalis lankytojų arba jų vaikų susirgo. Ta proga rašome apie imunitetą ir dalinamės puikiu imunitetą stiprinančiu ir su peršalimo ligomis kovoti padedančiu receptu.
Imbiero, citrinos ir medaus mišinys
Citriną švariai nuplaukite. Imbiero šaknį ir citriną su žievele sutarkuokite smulkia tarka ir sumaišykite su medumi lygiomis dalimis. Labai gardu su arbata, bet galima vartoti ir gryną mišinį. Vaikams iki 7 metų rekomenduojama vartoti 2 kartus per dieną po šaukštelį, suaugusiesiems – po šaukštą 3 kartus per dieną.
Stiprus imunitetas pats sugeba įveikti daugelį ligų. Tačiau dėl netinkamos mitybos, užterštumo, judėjimo stokos, stresų ir nuovargio imuninė sistema gali nusilpti. Kad sustiprintume imunitetą reikia stiprinti visą organizmą. O tai paprasčiausia padaryti subalansavus mitybą, valgant įvairų maistą. Mūsų kūnas turi gauti pakankamai vitaminų ir mikroelementų, kurių yra ne tik vaisiuose ir daržovėse, bet ir jūros gėrybėse. Bent du kartus per savaitę valgykite žuvį. Iš žuvies gausite gyvybiškai svarbių medžiagų: vitaminų (daugiausia A,E, D ir B grupės), mineralinių medžiagų (kalcio, kalio, fosforo, magnio), mikroelementų (jodo, cinko, seleno).
Imunitetui stiprinti liaudies medicina pataria:
Kuo dažniau valgykite česnakus. Česnakai saugo nuo infekcijų, gerina virškinimą, plečia kraujagysles, stiprina širdies susitraukimus, skatina šlapimo išsiskyrimą, mažina kraujospūdį, stiprina imunitetą. Tyrimais įrodyta, kad česnakai didina organizmo atsparumą. Imunitetą stiprinančių savybių turi tik švieži, termiškai neapdoroti česnakai ir specialiai paruošti jų preparatai. Reikėtų kasdien suvalgyti po 2–3 skilteles.
Maistą gardinkite ir arbatas gerkite su imbieru. Jų šaknyse yra antioksidantinėmis savybėmis pasižyminčių medžiagų, kurios naikina žalingus mikrobus, stiprina imuninę sistemą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Imbieras padeda iš organizmo pašalinti toksines medžiagas.
Organizmo apsaugines galias taip pat stiprina ežiuolės, cinamonas, ciberžolės, bazilikai, gvazdikėliai, rauginti kopūstai, kalendros, citrusiniai vaisiai, žalioji arbata, medus, spanguolės, mėlynės, obuoliai, riešutai, bananai.