Sveikatingumo žygis su Lieknėjimo centru po Grabijolų apylinkes

Sveikatingumo žygis

Mielieji! Jau spalio 2 dieną Lieknėjimo centro bendruomenę ir draugus kviečiame į Sveikatingumo žygį po Grabijolų pažintinį taką ir jo apylinkes! Užsuksime ir į etnografinį Grabijolų kaimą, jis pripažintas vienu gražiausių kaimų Lietuvoje. 

Keliausime į Vilniaus rajone esantį Neries regioninį parką laukia kvapą gniaužiančio Neries slėnių panoramos, senų spygliuočių miškai ir nelengva, kartais net ekstremalia vadinama 5-6 km trasa!
 
Susitinkame spalio 2 dieną 10:00 val. prie Lieknėjimo ir sveikatingumo centro, pasidaliname į ekipažus ir keliaujame. Prie mūsų prisijungiančius pirmą kartą kviečiame nusiteikti, kad tai bus sveikatingumo žygis 😉 be alkoholio ir su sveiku maistu! Apsirenkite patogiai ir taip, kad nebijotumėte išsipurvinti. 
Vaikų kelyje lauks lobių žemėlapis, kad vaikai dalyvaus – prašau praneškite. Ką rasime lobyje pasirūpina tėveliai, lobių gali būti daug!
 

Mums svarbu žinoti žmonių skaičių, tad būtinai registruokitės tel.: 8670003933 arba el.p. lieknejimocentras@gmail.com aktualu ar turite transportą, kas būsite be transporto pasidalinsime Jus ekipažais arba pasinaudosime taksi paslaugomis. 

sveikatingumo žygis po grabijolus su Liekenjimo centru
Šį kartą sveikatingumo žygis prilygs treniruotei, nebus lengva!
 
Sveikatingumo žygiui pasiimkite:
* Patogią avalynę,
* Asmeninį termosiuką arba puodelį
* Purškaliuką nuo erkių (taip jos dar vis aktyvios)
* SVEIKO maisto sau ir draugui!
* Lobį, jei keliaujate su vaiku. bus ne vienas tas lobis, bet kuo daugiau tuo smagiau!
* Apsirenkite taip, kad nebijotumėte susitepti, takelis laukinis!
* Gerą nuotaiką ir draugą į kompaniją!
 

Ką pamatysime:
Šis „laukinis“ pėsčiųjų takelis, kuriuo iš etnografinio gatvinio Grabijolų kaimo galite nueiti iki storiausio ąžuolo visame Neries regioniniame parke – senolio Alkų ąžuolo. Pakeliui  praeisite linksmais pasakojimais apipintą Saldųjį upelį ir mistiškas Uolkas (Alkų kalvas), ant aukšto upės šlaito stūksančius buvusio Zapalinos palivarko pamatus, dar visai neseniai atrastą Paalkių piliakalnį, priartėsite prie Neries su mitologiniais akmenimis. Keliaudami šiuo takeliu, susipažinsite su įdomiomis Grabijolų kaimo apylinkėmis. Jos kupinos ne tik gražių, “laukinių” gamtovaizdžių, bet ir kadaise žmogaus rankų sukurtų objektų, dabar jau pasiglemžtų gamtos.

Visas maždaug 4 km ilgio takelis yra sužymėtas krypties rodyklėmis, tačiau jame nerasite medinių laiptelių, žvyruotų takelių ir kitų „patogumų“. Todėl jį vadiname “ekstremaliu, laukiniu taku”. Išmintas takelis eis pievomis, laukų pakraščiais ir buvusiais kaimo keliukais, stačiais šlaitais ir giliomis raguvomis. Todėl šiame pažintiniame take būtina avėti patogią, drėgmės nebijančią avalynę neslidžiu padu, ir nusiteikti nelengvam, „laukiniam“ pasivaikščiojimui.  Takelis nuves Jus iki Alkų ąžuolo ir pasisuks atgal, tad grįšite beveik tuo pačiu keliuku, kuriuo atėjote.

Grabijolų kaimas skaičiuoja jau trečią šimtmetį
Grabijolų kaimas skaičiuoja jau trečią šimtmetį
Visame maršrute užtruksite apie 3-4 val.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *