Pasaulyje puikiai žinomas virėjas ir televizijos laidų vedėjas Jamie Oliver laimėjo bylą prieš McDonald didžiausią pasaulyje greito maisto tinklą.
Šefas atskleidė baisią tiesą apie tai, iš ko gaminama “skaniausia” mėsainių ir nagetsų mėsa.
Mėsainių, Big Mac’ų ir kitų „delikatesų“ mėsa yra gaminama iš nuplautų jautienos riebalų, o plaunami jie yra paprastame amonio hidrokside. Be šio proceso, virėjo teigimu, McDonald’o asortimentą būtų neįmanoma ne tai, kad valgyti, bet ir pažvelgti į jį be ašarų.
Pasak Oliverio, restoranų tinklai ima produktus, kuriuos nevalgytų net šunys ir padaro juos tinkamus žmonių maistui cheminio apdorojimo pagalba.
Tačiau šioje istorijoje piktina ne tik apgaulės faktas, o tai kad amonio hidroksidas yra nuodingas žmogaus organizmui.
Produktų spalva keičiama taip pat chemijos pagalba.
Daily Mail interviu metu Oliver parodė, kaip iš riebalų, odos ir vidaus organų galima padaryti vartojimui tinkamą maistą. Ir uždavė klausimą?:
„Kam protingam žmogui maitinti vaiką riebalais su amoniaku?
Mišinys, kuris gavosi eksperimento metu buvo labai panašus į rožines gleives. Šiek tiek kantrybės gamykloje – ir jos jau yra panašios į mėsą: ir išvaizda, ir skoniu, ir kvapu.
Beje, JAV amonio hidroksido naudojimas yra patvirtintas JAV žemės ūkio ministerija ir vartotojai nėra informuojami apie šios procedūros panaudojimą.
Šaltinis: www.bigbenas.com
www.dailymail.co.uk