Susirgę norime kuo greičiau pasveikti ir ieškome įvairiausių būdų, kurie padėtų tai padaryti. Dažnas tuojau pat skuba į vaistinę ieškodamas stipriausių vaistų. Tačiau liaudies medicinos šalininkai tikina, kad pirmiausia vertėtų išbandyti namuose esančius produktus, kurie taip pat gali „pastatyti jus ant kojų“.
Šiuos produktus galite vartoti ne tik peršalę, susidūrę su virškinimo problemomis, bet ir profilaktiškai – norėdami išvengti susirgimų.
1. Krienai
Krienuose yra vadinamo garstyčių aliejaus ir enzimo. Sutarkavus krieno šaknį šios dvi medžiagos susijungia ir gaunate puikų natūralų antibiotiką. Jis kovoja su bakterijomis esančiomis nosies, gerklės, burnos ertmėje.
Jeigu jus kankina kosulys, sumaišykite valgomąjį šaukštą tarkuotų krienų su 3 šaukštais medaus ir palikite trumpai pastovėti. Valgykite po arbatinį šaukštelį šios masės 5 kartus per diną.
2. Spanguolės
Šios uogos yra puikus antioksidantų šaltinis, kuris taip pat pasižymi antivirusinėmis savybėmis. Gydyti peršalimą spanguolėmis ne tik naudinga, bet ir skanu.
Sutrinkite spanguoles su cukrumi santykiu 3:1. Gautą masę užpilkite 0,5 litro šilto vandens ir išgerkite.
3. Bazilikas
Bazilikas ne tik kvapnus prieskonis, bet ir produktas, galintis išgydyti infekciją. Jeigu jums skauda gerklę, užpilkite 4 arbatinius šaukštus susmulkintų baziliko lapų 250 ml verdančio vandens. Pavirkite 20 minučių, o tada atvėsinkite nuovirą ir nukoškite. Skalaukite gerklę šiuo nuoviru 2-3 kartus per dieną.
Jei jus kankina galvos skausmas, pasiimkite baziliko, šalavijo ir melisos. Sumaišykite šiuos prieskonius lygiomis dalimis ir vieną arbatinį šaukštelį mišinio užpilkite 200 ml verdančio vandens. Leiskite nuovirui pastovėti 20 minučių ir vėliau nukoškite. Įdėkite vieną šaukštelį medaus ir išgerkite. Po pusvalandžio skausmas turėtų praeiti.
4. Česnakas
Tai vienas geriausių „vaistų“, kuriuos galite rasti savo namuose. Jis padeda ne tik peršalus, bet ir pašalina virškinimo trakte, kvėpavimo takuose esančias bakterijas bei virusus. Česnako vartojimas taip pat gerina medžiagų apykaitą.
Česnaką galima vartoti vieną, su medumi, dėti jo į maistą. Taip pat galima pasigaminti česnako ir vyno gėrimą. Į butelį įmeskite 12 česnako skiltelių ir užpilkite raudonu vynu. Uždarykite, pastatykite ant palangės ir palaukite 2 savaites. Kiekvieną dieną supurtykite butelį. Po dviejų savaičių nukoškite ir perpilkite į tamsų butelį. Vartokite po 1 arbatinį šaukštelį 3 kartus per dieną.
Šaltinis: http://www.bigbenas.com